Tekači AD Olimpik tudi na Nočni 10ki

Blejska Nočna 10ka je eden od najbolj ekskluzivnih in odmevnih tekaških prireditev pri nas. S svojo 10-kilometrsko progo ob Blejskem jezeru, štartom ob deseti uri zvečer ter številnimi gledalci in navijači poskrbi za nepozabno vzdušje. Vsako leto privabi okrog tri tisoč tekačev, med njimi tudi številne tekače iz tujine.

Letošnja trinajsta izvedba pa je bila nekaj posebnega. Organizatorji prireditve so namreč ugotovili, da je na spletni strani Atletske zveze Slovenije (AZS), kjer so zapisani državni rekordi, vrstica za 10 kilometrov prazna. Do sedaj namreč na nobeni tekmi niso bili izpolnjeni vsi potrebi pogoji. Proga mora biti uradno izmerjena in opremljena s certifikatom Združenja mednarodnih maratonov in cestnih tekov, na tekmi mora biti prisoten in potrjeni merilec časa, zagotovljena mora biti sodniška služba AZS, atleti morajo biti registrirani pri AZS, zmagovalca pa morata opraviti dopinško kontrolo. Organizatorji Nočne 10ke so se odločili, da bodo zadostili vsem pogojem. Tako se bo letošnja izvedba zapisala kot tekaška prireditev, na kateri smo v Sloveniji dobili prva uradna državna rekorda v cestnem teku na 10 kilometrov. Lov na državni rekord je povzročil, da so se prireditve udeležili nekateri najboljši slovenski tekači. Lastnika rekorda sta postala atleta Mitja Krevs (31:51) in Neja Kršinar (37:47).

Krevs je ob dosegu državnega rekorda tudi zmagal v absolutni razvrstitvi med tekači, drugi je bil Matej Šturm (32:32), tretji pa Avstralec Samuel Toll (32:48). Pri dekletih je slavila tekačica iz Nove Zelandije Hannah Oldroyd (36:44), drugo mesto je pritekla Neja Kršinar, tretje pa Katja Podobnik (38:23). Posebnost Nočne 10ke je tudi bosi tek, kjer sta zmagala Janez Mihovec (38:38) in Jerneja Mihevc (48:16).

Na Nočni 10ki je nastopilo tudi nekaj članov AD Olimpik, ki so dosegli naslednje rezultate: 

  • Primož Porenta (34:24; 6. mesto absolutno in 3. mesto moški B do 40 let) 

  • Sindi Trpin (37:43; 22. mesto absolutno in 3. mesto moški C do 50 let) 

  • Aleš Kozjek (50:54; 445. mesto absolutno in 129. mesto moški C do 50 let) 

  • Romana Rozman (59:59; 411. mesto absolutno in 43. mesto ženske D: do 60 let)Fotogalerija

Vse objave

Lokacija: Kropa 3, 4245 Kropa
Kdaj: informacije o vpisu vsak dan med 16:00 in 18:00 na stadionu, ali po telefonu: + 386 40 236 081

Program poteka pod strokovnim vodstvom vaditeljev z licenco in je prilagojen starosti otrok.
Prehaja preko igre do resne atletske vadbe, otroci pa pridobijo osnovna znanja tehnik vseh atletskih disciplin (atletska abeceda, šprinti, teki, skoki, meti...).

Postanite član in se pridružite našim najboljšim atletom in mlajšim tekmovalcem...

Izpolnite pristopno izjavo in jo pošljite na naš naslov ali pa jo osebno oddajte na našem naslovu:

pristopna izjava - vpisni list

Vpis novih članov v atletsko šolo AD Olimpik

Vpišite se v Atletsko društvo Olimpik.