Tek 4 mostov

Sobota, 15. junija, je bila v Škofji Loki tekaško obarvana, saj je tam potekal 8. Tek štirih mostov. Te tekaške prireditve se vsako leto udeležijo številni rekreativni tekači, ne izpustijo pa je niti najboljši slovenski tekači. Naj kot zanimivost omenimo, da je število plačanih prijav omejeno na 1511, kar ima simbolen pomen. Leta 1511 je namreč Škofjo Loko prizadel hud potres, v katerem sta bila povsem uničena Stari grad pod Lubnikom in Zgornji stolp na Kranclju. 

Škofjeloške ulice tako čez dan preplavijo otroci, vrhunec dogajanja pa je zvečer, ko poteka osrednji nočni tek. Na njem se tekači pomerijo na 10-kilometrski razdalji ali v štafeti, kjer prvi član preteče 4 kilometre, drugi pa 6 kilometrov. Na 10-kilometrski razdalji posameznikov je nastopil tudi naš član Primož Porenta. Kar nekaj časa je tekel v ospredju tik ob Mitju Krevsu (Tekaško društvo Mitek) in Primožu Kobetu (Fit klub Novo Mesto), ki sodita med trenutno najhitrejše tekače v Sloveniji. Na koncu je Porenta tekmecema vendarle moral priznati premoč in v cilj pritekel kot tretji, s časom 33:18. Zmagal je Krevs (30:75), drugi je bil Kobe (31:49). Pri dekletih je bila s časom 38:43 najhitrejša Katja Podobnik (ŠD Tabor Žiri), ki je drugouvrščeno Nejo Kršinar (KGT Papež) prehitela le za dve sekundi. Tretja je bila Tina Kozjek (EGP).Fotogalerija

Vse objave

Lokacija: Kropa 3, 4245 Kropa
Kdaj: informacije o vpisu vsak dan med 16:00 in 18:00 na stadionu, ali po telefonu: + 386 40 236 081

Program poteka pod strokovnim vodstvom vaditeljev z licenco in je prilagojen starosti otrok.
Prehaja preko igre do resne atletske vadbe, otroci pa pridobijo osnovna znanja tehnik vseh atletskih disciplin (atletska abeceda, šprinti, teki, skoki, meti...).

Postanite član in se pridružite našim najboljšim atletom in mlajšim tekmovalcem...

Izpolnite pristopno izjavo in jo pošljite na naš naslov ali pa jo osebno oddajte na našem naslovu:

pristopna izjava - vpisni list

Vpis novih članov v atletsko šolo AD Olimpik

Vpišite se v Atletsko društvo Olimpik.