Grintovec: gorski tek za kralje višin

Zadnjo nedeljo v juliju je potekala 20. izvedba gorskega teka na Grintovec (2558 m). Gre za ekstremen tek, kjer morajo tekači preteči okrog 10 kilometrov, pri tem pa premagati 2000 metrov višinske razlike. Tek na Grintovec velja za najtežji gorski tek pri nas, za tekmovalce pa predstavlja velik osebni izziv preskušanja lastnih zmogljivosti. Gre za zelo specifičen tek, kjer je z izjemo prvih treh kilometrov ceste, ko tekači naredijo 300 metrov višinske razlike, trasa ves čas vertikalna. Prireditev vsako leto privabi najboljše slovenske gorske tekače, številne rekreativce ter nekaj tekačev iz tujine, ki se pomerijo za naziv kralja in kraljice Grintovca. Tek je skozi leta postal znan po vsem svetu, letos pa je bil zadnjič organiziran pod vodstvom organizacijske ekipe KGT Papež.

Letošnjo izvedbo teka je nekoliko prikrojilo slabo vreme, zato so se organizatorji odločili, da bo cilj nižje, in sicer na Kamniškem sedlu (1790 m). Kljub deževnemu vremenu je štartalo 280 tekačev, od tega 237 na dolgi odrasli razdalji. Letošnja zmagovalca sta postala Luka Kovačič (46:51) in Mojca Koligar (55:26). Kovačič, ki velja za specialista za vertikal, je drugouvrščenega Timoteja Bečana prehitel za nekaj več kot dve minuti (49:20). Tik za Bečanom pa je kot tretji v cilj pritekel Gašper Bregar (49:30). Pri dekletih je zmagovalka Mojca Koligar ubranila naslov kraljice Grintovca, druga je bila Tina Klinar (59:14), tretja pa Barbara Trunkelj (1,00:52).

S strmino Grintovca sta se uspešno spopadla tudi dva naša člana, Primož Porenta in Jernej Perko. Porenta je s časom 55:57 zasedel absolutno 26. mesto in 22. mesto v svoji starostni kategoriji, Jernej Perko pa je s časom 1,07:53 zasedel absolutno 117. mesto in 69. mesto v svoji starostni kategoriji.

Vse objave

Lokacija: Kropa 3, 4245 Kropa
Kdaj: informacije o vpisu vsak dan med 16:00 in 18:00 na stadionu, ali po telefonu: + 386 40 236 081

Program poteka pod strokovnim vodstvom vaditeljev z licenco in je prilagojen starosti otrok.
Prehaja preko igre do resne atletske vadbe, otroci pa pridobijo osnovna znanja tehnik vseh atletskih disciplin (atletska abeceda, šprinti, teki, skoki, meti...).

Postanite član in se pridružite našim najboljšim atletom in mlajšim tekmovalcem...

Izpolnite pristopno izjavo in jo pošljite na naš naslov ali pa jo osebno oddajte na našem naslovu:

pristopna izjava - vpisni list

Vpis novih članov v atletsko šolo AD Olimpik

Vpišite se v Atletsko društvo Olimpik.