CONDITUS TALEŽLAUF 2019

V nedeljo, 11. avgusta, je na Bledu in njegovi okolici potekal 8. Conditus Taležlauf. Tekači so se pomerili na razgibani 9,7-kilometrski trasi, ki je potekala po gozdnih cestah in poteh, s štartom pri Hotelu Ribno (480 m) in ciljem pri Lovski koči na Taležu (726 m). Trasa se je vmes spustila do Save Bohinjke, najvišjo točko pa so tekači dosegli na Tolstem vrhu (873 m). Zaradi čudovitega razgleda na Bled in okolico, ki se tekačem odpre na cilju na Taležu, se je teka oprijel naziv »Taležlauf-cilj z razgledom«. 

Letošnji tek pa je privabil nekoliko več tekačev kot prejšnja leta. Najhitrejši je bil Timotej Bečan, ki je s časom 40:16, postavil nov rekord proge. Drugi je bil lanski zmagovalec Gašper Bregar (40:39), tretji pa Domen Potočnik (44:17). Tudi pri dekletih je padel rekord trase, dosegla pa ga je Anja Zima. V cilj je pritekla s časom 56:48. Pod eno uro se je spustila tudi drugouvrščena Nika Mazi (57:20), tretja pa je bila lanskoletna zmagovalka Ivi Žlogar (1:01:45). 

Med tekači je bil tudi naš član Jernej Perko, ki je s časom 56:14, pritekel absolutno 20. mesto in 3. mesto v svoji starostni kategoriji.Fotogalerija

Vse objave

Lokacija: Kropa 3, 4245 Kropa
Kdaj: informacije o vpisu vsak dan med 16:00 in 18:00 na stadionu, ali po telefonu: + 386 40 236 081

Program poteka pod strokovnim vodstvom vaditeljev z licenco in je prilagojen starosti otrok.
Prehaja preko igre do resne atletske vadbe, otroci pa pridobijo osnovna znanja tehnik vseh atletskih disciplin (atletska abeceda, šprinti, teki, skoki, meti...).

Postanite član in se pridružite našim najboljšim atletom in mlajšim tekmovalcem...

Izpolnite pristopno izjavo in jo pošljite na naš naslov ali pa jo osebno oddajte na našem naslovu:

pristopna izjava - vpisni list

Vpis novih članov v atletsko šolo AD Olimpik

Vpišite se v Atletsko društvo Olimpik.