4.Tek na »stari« Ljubelj 2022 - Juretov memorial - poročilo


4. BERGLAUF ZUM „ALTEN“ LOIBLPASS – JURE MEMORIAL »Image title
Image title  FOTOGALERIJA »
Letos je potekal že četrti tek na stari Ljubelj, ki je potekal v spomin na preminulega člana Jure Ribnikar, ki je pustil globok pečat tako v klubu kot v okolju kjer je deloval. Junijski termin se vsako leto potrjuje da je pravi termin za prave tekače po srcu in po duši. Vreme nam je bilo zopet lepo naklonjeno in s tem tudi povezanim vzdušjem, ki se je kazalo ves čas poteka prireditve.

Tek je potekal v čudovitem sončnem vremenu, ki je privabil 76 tekačev in največ navijačev do sedaj.

Proga je bila enaka kot prejšnja leta: 2 kilometra dolga makadamska cesta, ki se počasi vzpenja od vznožja (1069 m) do Koče na starem Ljubelju (1369 m), kar nanese 300 m višinske razlike. Na teku so se pomerili tudi otroci, stari do 15 let, ki so pretekli polovično razdaljo.

Tako kot vsako leto najhitrejši tekač in tekačica postaneta kralj in kraljica Teka na stari Ljubelj. Letos sta to postala PRIMOŽ PIŠKUR (AD OLIMPIK) in Klančnik Pobežin Karmen – ŠD NAKLO. Primož je na vrh pritekel s časom 12:05, s tem pa se je povzpel na 2 mesto lestvice najboljših rezultatov, ki ga trenutno drži še Damjan Dovžan. Petindvajset sekund za njim s časom 12min 31sek je v cilj pritekel KOPRIVNIK ŽIGA – FILTER TEAM, s časom 12:39 pa je bil tretji Udovč Aleš. Najhitrejša pri dekletih, Karmen Klančnik Pobežin – ŠD NAKLO, je na vrh pritekla s časom 14:54. Drugo mesto je s časom 15:50 dosegla TURK Maruša – FILTER TEAM, tretja pa je bila s časom 16:42 LONGYKA ANJA.

Na teku so sodelovali tudi drugi člani AD Olimpik:

11.absolutno: Nik Strnad – AD OLIMPIK ; (14:56; 2. mesto dečki E 16-19 let), ),                               

13.absolutno:Jernej Perko - AD OLIMPIK -  (15:15; 5. mesto med člani F)           

26.absolutno: Nučič Luka - AD OLIMPIK – (17:14; 2.mesto med člani G).      

Na razdalji 1km pa so bili udeleženi tudi  mladi nadebudni tekači AD OLIMPIK:    8.absolutno PERKO Knaj – AD OLIMPIK –PERKO Knaj15:53. Med puncami na omenjeni razdalji pa je nastopila borbeno: 5.absolutno: PERKO Kori - AD OLIMPIK – 11:32; 8.absolutno: PERKO Klea – AD OLIMPIK – 15:53

Najstarejši udeleženec teka je bil 83-letni »jekleni« - Janez Ambrož, najštevilčnejša ekipa pa je bila tokrat ekipa tekačev ANINE TEKAČICE.

 

  Rezultati »

  FOTOGALERIJA »


Za spodbujanje tekmovalcev so poskrbeli navijači in mimoidoči pohodniki ob progi in cilju, piko na i pa je dodalo navijanje s kravjimi zvonci, ki je posebnost tega teka. Za dobro vzdušje je poskrbel tudi povezovalec prireditve, Bojan Makovec, ki ga številni poznajo kot napovedovalca smučarskih poletov v Planici.

Znan je že termin za 5. Tek na stari Ljubelj, ki bo potekal 11. junija 2023.

Vabljeni, »DO VRHA, Z NASMEHOM«!
 

Fotogalerija

Vse objave

Lokacija: Kropa 3, 4245 Kropa
Kdaj: informacije o vpisu vsak dan med 16:00 in 18:00 na stadionu, ali po telefonu: + 386 40 236 081

Program poteka pod strokovnim vodstvom vaditeljev z licenco in je prilagojen starosti otrok.
Prehaja preko igre do resne atletske vadbe, otroci pa pridobijo osnovna znanja tehnik vseh atletskih disciplin (atletska abeceda, šprinti, teki, skoki, meti...).

Postanite član in se pridružite našim najboljšim atletom in mlajšim tekmovalcem...

Izpolnite pristopno izjavo in jo pošljite na naš naslov ali pa jo osebno oddajte na našem naslovu:

pristopna izjava - vpisni list

Vpis novih članov v atletsko šolo AD Olimpik

Vpišite se v Atletsko društvo Olimpik.