3.Tek na »stari« Ljubelj 2019

3. Berglauf zum „Alten“ Loiblpass 2019 »Image title
Image title  FOTOGALERIJA »Že tretje leto zapored je ekipa Atletskega društva OIimpik organizirala Tek na stari Ljubelj. Tokrat smo se odločili za junijski termin, kar se je izkazalo za pravilno odločitev, saj je bilo vreme več kot naklonjeno. Tek je potekal v čudovitem sončnem vremenu, ki je privabil 70 tekačev in največ navijačev do sedaj. 

Proga je bila enaka kot prejšnja leta: 2 kilometra dolga makadamska cesta, ki se počasi vzpenja od vznožja (1069 m) do Koče na starem Ljubelju (1369 m), kar nanese 300 m višinske razlike. Na teku so se pomerili tudi otroci, stari do 15 let, ki so pretekli polovično razdaljo. Najmlajši med njimi je bil star le dve leti in pol. 

Tako kot vsako leto najhitrejši tekač in tekačica postaneta kralj in kraljica Teka na stari Ljubelj. Letos sta to postala Damjan Dovžan (Union Cycling Niederösterreich) in Tina Klinar. Dovžan je na vrh pritekel s časom 11:50, s tem pa ni uspel izboljšati rekorda trase, ki ga je dosegel lani. Devet sekund za njim je v cilj pritekel naš član Primož Porenta, s časom 12:42 pa je bil tretji Marko Florjanič. Najhitrejša pri dekletih, Tina Klinar, je na vrh pritekla s časom 14:42. Drugo mesto je s časom 14:51 dosegla Karmen Klančnik Pobežin (Dom Petra Uzarja), tretja pa je bila s časom 15:55 naša članica Nives Skube. 

Na teku so sodelovali tudi drugi člani AD Olimpik: Nik Strnad (18:00; 1. mesto dečki D 14-15 let), ), Jernej Perko (15:38; 4. mesto med člani F), David Sinkovič (16:07; 3. mesto med mlajšimi veterani G), Thomas Tantscher (22:08; 2. mesto med veterani J, Aleš Rozman (14:57; 1. mesto med veterani K) in Romana Rozman (23:02; 3. mesto med veterankami K). Lovro Frantar pa je nastopil na otroškem teku (15:35; 1. mesto med dečki A do 9 let). 

Najstarejši udeleženec teka je bil 80-letni Janez Ambrož, najštevilčnejša ekipa pa je bila ekipa tekačev AD Olimpik. 

  Rezultati »

  FOTOGALERIJA »

Za spodbujanje tekmovalcev so poskrbeli navijači in mimoidoči pohodniki ob progi in cilju, piko na i pa je dodalo navijanje s kravjimi zvonci, ki je posebnost tega teka. Za dobro vzdušje je poskrbel tudi povezovalec prireditve, Bojan Makovec, ki ga številni poznajo kot napovedovalca smučarskih poletov v Planici. 

Znan je že termin za 4. Tek na stari Ljubelj, ki bo potekal 14. junija 2020. Junijski termin bo od zdaj naprej stalnica. Lepo vabljeni, da se nam v čim večjem številu pridružite tudi prihodnje leto. Naj vas kot tekača ali navijača spremlja slogan naše prireditve, ki pravi »do vrha z nasmehom!«. 

Fotogalerija

Vse objave

Lokacija: Kropa 3, 4245 Kropa
Kdaj: informacije o vpisu vsak dan med 16:00 in 18:00 na stadionu, ali po telefonu: + 386 40 236 081

Program poteka pod strokovnim vodstvom vaditeljev z licenco in je prilagojen starosti otrok.
Prehaja preko igre do resne atletske vadbe, otroci pa pridobijo osnovna znanja tehnik vseh atletskih disciplin (atletska abeceda, šprinti, teki, skoki, meti...).

Postanite član in se pridružite našim najboljšim atletom in mlajšim tekmovalcem...

Izpolnite pristopno izjavo in jo pošljite na naš naslov ali pa jo osebno oddajte na našem naslovu:

pristopna izjava - vpisni list

Vpis novih članov v atletsko šolo AD Olimpik

Vpišite se v Atletsko društvo Olimpik.